Home

Read More Read Less Button

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus imperdiet, nulla et dictum interdum, nisi lorem egestas vitae scel...erisque enim ligula venenatis dolor. Maecenas nisl est, ultrices nec congue eget, auctor vitae massa. Fusce luctus vestibulum augue ut aliquet. Nunc sagittis dictum nisi, sed ullamcorper ipsum dignissim ac. In at libero sed nunc venenatis imperdiet sed ornare turpis. Donec vitae dui eget tellus gravida venenatis. Integer fringilla congue eros non fermentum. Sed dapibus pulvinar nibh tempor porta.

Geachte zusters en broeders,
i.v.m. de persconferentie van de minister-president en de daarin afgekondigde maatregelen,
wil ik in na overleg met de collega's van het Provinciaal Bestuur en de voorzitter van de Centrale Raad
het volgende aan u voorleggen:

 1. Kerkdiensten met een te verwachten aantal deelnemers van meer dan 100 mensen moeten afgelast worden.
 2. Dat geldt ook voor de kerkdiensten van huurders in onze kerkgebouwen.
 3. In alle andere gevallen wordt de Oudstenraad (c.q. de werkgroep) gevraagd een beslissing te nemen of het doorgaan van een dienst en/of activiteit verantwoord is.
 4. Alle vrijwilligers van de gemeente moeten opgeroepen worden om bij gezondheidsklachten thuis te blijven en niet naar de diensten te komen.
 5. Het is goed om zusters en broeders uit kwetsbare doelgroepen (o.a. mensen met een hoge leeftijd) eveneens aan te raden om niet naar bijeenkomsten in de kerk te komen
  (dat geldt ook voor ouderengroepen en koorrepetities).
 6. De hygiënemaatregelen, die eerder afgekondigd zijn, zijn ook in de komende tijd van toepassing.

Hieronder maken wij nog eens de maatregelen bekend, die de regering heeft afgekondigd (bron: www.nos.nl):

 • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociale contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
 • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
 • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
 • Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand): vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
 • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
 • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
 • Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico's. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Bij alle bezorgdheid is wel belangrijk, dat wij duidelijk maken, wat de grondslag is van ons leven en handelen.
Om het met de dagtekst van 10 maart 2020 te zeggen: De HEERE is mijn levenskracht, voor wie zou ik angst hebben? Ps. 27:1 (HSV)

Ik wens u allen wijsheid bij de nodige beslissingen
en een gezegend weekend.

Met vriendelijke groeten

Johannes Welschen

Evangelische Broedergemeente
Provinciaal Bestuur, Afd. I

(Nederland, Internationale Oecumene, Theologische Opleiding)
Ds. Johannes Welschen
Zusterplein 20
3703 CB Zeist
Nederland
tel. +31 30 8500136
Email: j.welschen@ebg.nl
www.ebg.nl